Monday, July 25, 2011

Aντιδράσεις και δηλώσεις της rock κοινότητας για τον θάνατο της Amy Winehouse

Έφυγε από τη ζωή η Βρετανίδα τραγουδίστρια Amy Winehouse...
Η Winehouse, που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικά και αλκοόλ, βρέθηκε από την αστυνομία νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο. Τα αίτια θανάτου της είναι προς το παρόν αδιευκρίνιστα και για τον λόγο αυτό διεξάγεται έρευνα ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για θάνατο από υπερβολική δόση.
Τα πράγματα για την 27χρονη τραγουδίστρια έδειχναν το τελευταίο διάστημα να μη πηγαίνουν καθόλου καλά με αποκορύφωμα την τραγική της εμφάνιση στο Βελιγράδι, στις αρχές του καλοκαιριού, γεγονός που την ανάγκασε να ακυρώσει ουσιαστικά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή της περιοδεία, η οποία περιελάμβανε και μια στάση στη χώρα μας.
Για τον θάνατο της Winehouse έκαναν δηλώσεις αρκετοί rock stars:

Nikki Sixx (Motley Crue): Τα ναρκωτικά σκοτώνουν. “Πόσο πιο καθαρό πρέπει να είναι το μήνυμα; R.I.P. Amy Winehouse”.

Glenn Hughes (Black Country Communion, Deep Purple): “Είναι πραγματικά κρίμα να μαθαίνω τα νέα για την Amy Winehouse. Η καρδιά μου είναι με την οικογένεια της”.

Dave Navarro (Jane’s Addiction): “Θεέ μου! Είναι τόσο κρίμα αυτό που έμαθα για την Amy Winehouse! Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους φίλους και την οικογένεια της. Θα μας λείψει”.

Dave Mustaine (Megadeth): “R.I.P. Θα μας λείψεις”.

Myles Kennedy (Alter Bridge, Slash): “Κατά τη γνώμη μου η Amy Winehouse ήταν ένα πολύ σπάνιο ταλέντο. Σπαρακτικά νέα”

Η Amy Winehouse με τα δύο albums που κυκλοφόρησε, τα “Frank” (2003) και “Back To Black” (2006) περνάει στην ιστορία σαν ένα ακόμα μεγάλο χαμένο ταλέντο που φεύγει στα 27 του χρόνια, μπαίνοντας έτσι σε ένα «club» μουσικών που έφυγαν στην ίδια ηλικία, όπως οι Jim Morrison, Janis Joplin, Kurt Cobain και Jimi Hendrix.

0 comments:

Post a Comment