Tuesday, August 2, 2011

Σχεδόν 3.000 οι Κύπριοι που «φλερτάρουν» με Ελλάδα

Περίπου στις 3.000 ανήλθε ο αριθμός των αιτήσεων των Κυπρίων υποψηφίων που διεκδικούν θέσεις στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Υπηρεσίας Εξετάσεων.
Αριθμός που δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί προς τα πάνω, αφού τα Κέντρα Υποβολής Δικαιολογητικών λειτούργησαν και χθες μέχρι αργά το απόγευμα, παρά το γεγονός ότι η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Τώρα, από πλευράς της Υπηρεσίας Εξετάσεων θα αρχίσει η «επίπονη» διαδικασία του ελέγχου των στοιχείων και της αντιπαραβολής των αιτήσεων με τα δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί, ούτως ώστε να διαπιστωθεί ότι όλα έχουν συμπληρωθεί με τον ορθό τρόπο.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των Κύπριων υποψηφίων κυμανθεί γύρω στις 3.000, τότε οι θέσεις στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας, οι οποίες αντιστοιχούν στην κατηγορία που συμμετέχουν και οι Κύπριοι μαζί με τους υπόλοιπους κοινοτικούς υποψηφίους, θα είναι περισσότερες.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις θα είναι συνολικά 4.725 και παρά το ότι είναι περισσότερες από τον αριθμό των υποψηφίων, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ικανοποιηθούν όλοι. Κι αυτό διότι, σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση θέσης παίζει και η σειρά κατάταξης και ο αριθμός των επιλογών των υποψηφίων.

0 comments:

Post a Comment