Monday, August 1, 2011

Συμβουλές επιβίωσης για εγκύους το καλοκαίρι

Είστε έγκυος μέσα στο κατακαλόκαιρο; Αυτό δεν είναι και πολύ βολικό, μια και λόγω των ορμονών και του έξτρα βάρους σίγουρα ζεσταίνεστε περισσότερο!
Στην πραγματικότητα ο λόγος που κάνει μία εγκυμονούσα να νιώθει εντονότερη τη ζέστη είναι ότι στις φλέβες της κυλάει περισσότερο αίμα και με μεγαλύτερη ταχύτητα εξαιτίας των αυξημένων αναγκών του εμβρύου που κυοφορεί.
Κάποιες μικρές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διευκολύνετε τη ζωή σας και να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων είναι οι εξής:
Μειώστε την πρόσληψη αλατιού από τις τροφές σας, για να αποφύγετε την κατακράτηση των υγρών του σώματος και κατ’ επέκταση το πρήξιμο! Ωστόσο, μην το αγνοήσετε, καθώς το αλάτι είναι πηγή ιωδίου, ουσίας αναγκαίας για την υγεία του εμβρύου.
Βγάλτε ότι δαχτυλίδια φοράτε στα χέρια σας, συμπεριλαμβανομένης και της βέρας σας! Εκτός αν θέλετε να πάτε σε χροσοχόο να τη κόψετε για να την αφαιρέσετε, μια και τα άκρα σας λόγω της ζέστης θα πρηστούν πολύ χωρίς να το καταλάβετε.
Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία να βουτήξετε στη θάλασσα ή στην πισίνα, μια και το κολύμπι δρα ευεργετικά στο σώμα σας και σας αποφορτίζει από το καθημερινό στρες.
Αν ζεσταίνεστε πολύ, βάλτε βρεγμένες πετσετούλες στην κατάψυξη και χρησιμοποιείστε τες για να σας δροσίσουν.
Βγείτε από το σπίτι, για να πάτε σινεμά, θέατρο, ψώνια! Θα απασχοληθείτε ευχάριστα, θα δροσιστείτε και θα ξεχάσετε τα άγχη σας.
Μην παραλείπετε να πίνετε άφθονα υγρά για να αναπληρώνετε τους χαμένους ηλεκτρολύτες. Πιείτε νερό, αλλά προτιμήστε και τους φρέσκους χυμούς φρούτων όπως και το γάλα!
Ντυθείτε βολικά και με ρούχα που δεν σας εμποδίζουν να κινηθείτε ελεύθερα! Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια.
Βάλτε πάντα αντιηλιακά ακόμα και όταν πηγαίνετε βόλτες, και όχι μόνο στη θάλασσα. Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης το σώμα μας εκκρίνει περισσότερη μελανίνη και υπάρχει πιθανότητα να κάνετε κηλίδες στο δέρμα.

0 comments:

Post a Comment