Sunday, September 4, 2011

Η Γκουέν Στεφάνι κάνει πρωτεϊνική δίαιτα

Οι δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες και υψηλές σε πρωτεΐνες είναι ισορροπημένες, ελκυστικές ή απλώς μόδα; H 41χρονη Γκουέν Στεφάνι είναι μόνο μία από τις δεκάδες σταρ που αποκάλυψαν πως ακολουθούν το διάστημα αυτό μια δίαιτα με βάση την πρωτεΐνη!

Ο προπονητής της διάσημης τραγουδίστριας, Mike Heatlie, μίλησε στο περιοδικό "Closer" όπου τόνισε πως περίπου είναι το πρόγραμμα που ακολουθεί η fit ξανθιά! Σύμφωνα με τον Heatlie, η Γκουέν δεν έχει αφαιρέσει εντελώς από τη διατροφή της τους υδατάνθρακες ενώ εξήγησε πως η πρωτεϊνική δίαιτα που ακολουθεί περιέχει πολλά λαχανικά. Η Γκουέν καταναλώνει μεγάλες ποσότητες σολομού και κοτόπουλου στο μεσημεριανό της. Το πρωί, η Στεφάνι καταναλώνει κάποιο πρωτεϊνικό ρόφημα ή λίγο κουάκερ ενώ το βραδινό περιλαμβάνει λαχανικά ή μια ομολέτα.

Ιδανική πρωτεϊνική δίαιτα

Αυτό το ενδεικτικό διαιτολόγιο περιέχει καλές πρωτεΐνες, αλλά και τους μίνιμουμ υδατάνθρακες, λίπη και φυτικές ίνες ώστε να διατηρηθεί η καλή υγεία. Τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει ένα τέτοιο διαιτολόγιο μέσα σε 4 εβδομάδες είναι απώλεια 4-6 κιλά, ανάλογα με το φύλο, τη δραστηριότητα και το μεταβολισμό.

Πρωινό
Γιαούρτι 2% + φρούτο + 10 αμύγδαλα

Μεσημεριανό
Σαλάτα απεριόριστη + φιλέτο μοσχάρι ή κοτόπουλο + 3 κουταλιές της σούπας μπασμάτι.

Βραδινό
Σαλάτα με τόνο σε νερό.

Ενδιάμεσα σνακς
Φρούτο εποχής με μια χούφτα ξηρούς καρπούς.

Τα κυριότερα οφέλη της δίαιτας

1. Χάνεις γρήγορα βάρος
Στην αρχή αυτό οφείλεται στην αυξημένη διούρηση και την μεγάλη αποβολή υγρών, γιατί ο οργανισμός προσπαθεί να αποβάλλει τις κετόνες. Παράλληλα χάνονται πολλοί πόντοι και αλλάζεις γρήγορα νούμερο στα ρούχα σου, γιατί καίγεται πολύ λίπος.

2. Μειώνεται σημαντικά η πείνα
Τα κετονοσώματα επιδρούν στο κέντρο όρεξης στον υποθάλαμο και συνήθως μετά την 3η ημέρα δεν πεινάς.

3. Nιώθεις ευεξία
Τα κετονοσώματα δρουν ψυχοτονωτικά και έχουν αντικαταθλιπτικές επιδράσεις.

4. Δεν ‘χαλαρώνεις’
Διατηρείται ο δερματικός τόνος, ειδικά του προσώπου και δε χαλαρώνεις.

0 comments:

Post a Comment