Thursday, August 4, 2011

Οι αλήθειες που πρέπει να πεις στο γυναικολόγο!

Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση που να σε πιάνει τέτοια ντροπή και συστολή παρά μπροστά στο γυναικολόγο σου.

Κομπιάζεις, δειλιάζεις και τελικά δεν λες σωστά όσα θα έπρεπε ή ακόμα χειρότερα τον γεμίζεις με ψέματα. Ποιές είναι οι αλήθειες που οφείλεις να πεις στο γυναικολόγο σου και γιατί!

1. Πόσους παρτενέρ έχεις αυτό το διάστημα:

Η ζωή δεν ξέρεις πως τα φέρνει κι εκεί που κοίταγες τον καλό σου στα μάτια, μπήκε κι ένας δεύτερος άντρας στη ζωή σου με τον οποίο κάνεις έρωτα χωρίς προφυλακτικό. Έλα όμως που τέτοια πράγματα πιστεύεις πως δύσκολα λέγονται στον γιατρό σου, που μέχρι πρότινος πίστευε πως είσαι μονογαμική. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως ο γυναικολόγος δεν είναι εκεί για να σε κρίνει αλλά για να προσέξει την υγεία του οργανισμού σου. Εφόσον γνωρίζει το γίγνεσθαι της σεξουαλικής σου ζωής, θα μπορέσει να σου κάνει όλες τις εξετάσεις που αφορούν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τον HIV.

2. Καπνίζεις και πίνεις πολύ:

Το κάπνισμα και το αλκοόλ μπορούν να επηρεάσουν πολλούς τομείς της υγείας σου και το γυναικολογικό. Το κάπνισμα έχει συνδεθεί με την αύξηση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του στήθους ενώ το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λήψη κάποιου φαρμάκου, αλλά ακόμα και την αντισύλληψη σου.

3. Έχεις κάνει έκτρωση στο παρελθόν:

Όλες οι γυναίκες που έχουν κάνει μια έκτρωση, ανησυχούν για το πως θα το πουν στο γιατρό τους και αν εκείνος θα είναι επικριτικός μαζί τους. Κι όμως, το γεγονός αυτό, θα πρέπει οπωσδήποτε να το γνωρίζει ο γυναικολόγος σου. Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα γονιμότητας, ο γιατρός πρέπει να γνωρίζει πως έστω μια φορά στη ζωή σου μπόρεσες να κυοφορήσεις. Ταυτόχρονα, η υπογονιμότητα μπορεί να οφείλεται και στον τρόπο που έγινε η έκτρωση. Έτσι κι αλλιώς, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι πολλαπλές εκτρώσεις μπορούν να μεγαλώσουν τον κίνδυνο μιας αποβολής ή πρόωρου τοκετού.

4. Έχεις παρατηρήσει κάτι περίεργο στην περίοδο ή το σώμα σου:

Η περίοδος δεν ήρθε στην ώρα της ή παρατήρησες σταγόνες αίματος χωρίς να είσαι αδιάθετη! Οποιαδήποτε ανωμαλία στον κύκλο σου, είναι απαραίτητο να την κάνεις γνωστή και στο γυναικολόγο. Ίσως να πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός, ίσως να είναι και προπομπός και για κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα υγείας. Όσο νωρίτερα το αντιμετωπίσετε, τόσο το καλύτερο για εσένα! Η ντροπές δεν θα σε σώσουν.

5. Η λίμπιντό σου έχει βυθιστεί στα τάρταρα:


Η πεσμένη ερωτική διάθεση μπορεί να είναι σημάδι μιας ορμονικής διαταραχής που προέρχεται είτε από το θυροειδή, είτε εξαιτίας κατάθλιψης που περνάς. Μια σοβαρή ορμονική διαταραχή μπορεί να επηρεάσει και την γονιμότητά σου, οπότε πρέπει α αντιμετωπίσεις γρήγορα το όποιο πρόβλημα

0 comments:

Post a Comment